天神山滞在ブログTenjin_blog

Tenjinyama World Recipes 【No.5】pickled eggs

★天神山ワールドレシピとは / Tenjinyama World Recipes

さあ、既に第5弾。過去に滞在したアーティスト&スタッフによるおススメの料理レシピの紹介企画。

この機会に、世界のいろいろなレシピを覚えて、家庭料理レベルを上げちゃいましょう!

For all those who have been engaging in home cooking, whether or not willingly or enthusiastically-

here’s your virtual recipe collection presented by Sapporo Tenjinyama Art Studio,

with some of the most beautiful recipes from artists all around the globe.

 Let’s dive into the collection to invite the exciting world of multicultural dishes onto your dining table!

 

 

紹介者:曽我英子(アーティスト)/Eiko Soga (Artist)

料理名:ゆで卵のピクルス(イギリス)/ pickled eggs(UK)

曽我さんはイギリス在住のアーティストでこれまで何度も天神山に来ています。

主にアイヌ文化をテーマに創作活動を行っており北海道のあちこちにもリサーチに出かけています。

活動に関してはリンクと天神山onAIRを参照ください。

Eiko Soga is an artist who lives and works in the United Kingdom.

As far as we know, she is among the most frequent visitors at our facility.

In her most recent works, which have brought her to places in Hokkaido on the research process,

Eiko features Ainu culture as theme of the project.

You can find more about her works from the link here, as well as on Tenjinyama on AIR, our original YouTube podcast.

 

 

そんな曽我さんから教えてもらったのはイギリスでお馴染みの卵のピクルス。食べたことないけど美味しそう!!

何より簡単に作れていいですね。皆さんもぜひ作ってみては??

Here we are presenting Eiko’s precious recipe for UK’s favorite pickled eggs.

It tastes new to folks in Japan, but definitely in a good way!

It’s ultimately easy to make,and that’s why we would highly recommend you to give it a try.

小林

 

材料/INGREDIENTS

卵-3個 /  3 eggs

酢-1/4カップ / ¼ cup of vinegar

砂糖-大さじ2 / 2 tbsp of sugar

 塩-小さじ1 / 1 tsp of salt

にんにく-薄切り数枚 / A garlic clove, thinly sliced into a few sheets

黒こしょう粒-5粒 / 5 black peppercorns

赤トウガラシ-1本 / 1 cayenne pepper (red pepper)

ローリエ-1枚 / 1 bay leaf

 

作り方/PREPARATION

1,卵をゆでる(固めで)。 Boil all 3 eggs. Hard-boiled eggs prefered.

2,保存容器につけ汁を用意する。

Mix vinegar, sugar, salt, garlic slices, black peppers, a red pepper, and a piece of bay leaf in the container.

3,卵が熱いうちに皮をむいて漬ける。 Peel eggs while hot and drain them into the mixture.

4,約8時間程度でいただきます。 Leave for 8 hours and serve.

 

☆リンク/LINK☆

HP http://www.eikosoga.com/

ハフポスト https://www.huffingtonpost.jp/author/sogaeiko/

紅櫻公園芸術祭2019/BENIZAKURA ARTANNUAL 2019

https://www.benizakura.jp/baa2019/artist/259.html

ウイマム文化芸術プロジェクト/Uymam Project

https://uymam.localinfo.jp/posts/4947864?categoryIds=1239188